logo tobb logo tobbetu

AB-Türkiye Gümrük Birliği’nin Modernizasyonu Çalışması Yayınlandı
Haber resmi
11/04/2017 - Okunma sayısı: 6081

Türkiye’nin Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği ilişkisinin güncellenmesi konusu uzun zamandır gündemde. TEPAV Direktörlerinden M. Sait Akman ile merkezi Brüksel’de bulunan European Neighbourhood Council’in  Direktörü Samuel D. Vesterbye tarafından bu konuda hazırlanan “AB-Türkiye Gümrük Birliği’nin Modernizasyonu: Uzmanlarla Mülakatlar ve Analiz” başlıklı çalışma yayınlandı.

MÜSİAD tarafından desteklenen çalışmanın temel amacı özellikle Avrupalı politika yapımcılarına bu konuda önde gelen resmi kurumların, akademik mercilerin ve iş örgütlerinin temsilcilerinin görüşlerini aktarmak ve tavsiyelerde bulunmak. Gümrük Birliği’nin güncellenmesi sürecinde AB ve Türkiye tarafından yapılan etki analizi çalışmalarının sonuçlarının da değerlendirildiği çalışmada tarafların; tarım, hizmet ticareti, kamu alımları gibi yeni alanlarda karar alma ve danışma mekanizmalarında ve özellikle serbest ticaret anlaşmaları çerçevesinde atacakları adımlar konusunda oluşan genel beklentiler aktarılıyor.

Çalışmada Gümrük Birliği’nin modernizasyonu tartışmaları esnasında özellikle Avrupa Parlamentosu ve AB üyesi ülkelerde ortaya çıkan siyasi beklenti ve taleplerin yaratabileceği etki de değerlendiriliyor ve bu taleplerin süreci olumsuz etkileme riskine dikkat çekiliyor.

Yayına ulaşmak için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler