logo tobb logo tobbetu

TEPAV, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı Konuk Etti TEPAV, 20 Kasım 2008 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı konuk etti.
21/11/2008 - Okunma sayısı: 2590 KKTC Cumhurbaşkanı Talat akademisyen, bürokrat ve yabancı misyon temsilcilerinden oluşan bir topluluğun katıldığı toplantıda, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik,Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) liderleri ile yürüttüğü müzakerelerde gelinen son nokta hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

Kıbrıs sorununa ilişkin taraflar arasındaki mevcut siyasi asimetrinin, çözüm yönünde GKRY'nin isteksiz davranmasına sebep olduğunu vurgulayan Talat, GKRY Lideri Dimitris Hristofyas'ın iç siyasi sebeplerden ötürü müzakerelerde temel olarak Annan Planı'nı kabul edemediğini bildirdi. Hâlihazırda müzakerelerin üzerinde yürütüldüğü net bir zeminin olmadığını vurgulayan Talat, taraflar arasında yürütülen müzakerelerin olumlu bir gelişme olduğunu ancak tatmin edici olmadığını belirtti.

Talat konuşmasında, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik uluslararası camiada Hristofyas'ın başkan olarak seçilmesinin akabinde beliren umudun, müzakerelerde tarafların tutumlarındaki farklılıklar dolayısıyla pek de karşılık bulamadığını belirtti. Her ne kadar belli konularda taraflar arasında uzlaşma sağlanmış olsa da, ayrılıkların özellikle yönetim ve kurulacak yeni siyasi sistem konusunda ortaya çıktığına vurgu yaptı.

Yazdır

« Tüm Haberler