logo tobb logo tobbetu

Cenin Projesi Hız Kazandı TOBB-BİS ile NIIC arasında bir mutabakat metni imzalandı.
29/05/2009 - Okunma sayısı: 11523 ANKARA- TEPAV'ın yürütücülüğünü yaptığı TOBB-BİS (Barış İçin Sanayi) girişimi kapsamındaki Cenin Sanayi Bölgesi Projesi hız kazandı.

TEPAV heyeti, Türkiye'de ve yurtdışında endüstri bölgeleri kurmak ve işletmek üzere kurulmuş olan TOBB-BİS Organize Sanayi Bölgeleri A.Ş. İşletici Şirketi'ni temsilen, 26-28 Mayıs 2009 tarihleri arasında Ürdün'e bir ziyarette bulundu.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Sanayi Bölgesi'ni işletme hakkını hâlihazırda elinde bulunduran "Northern International and Industrial Company" (NIIC) yetkilileri ile görüşmelerde bulunuldu. Yapılan görüşmelerde, TOBB-BİS ile NIIC arasında olası stratejik ortaklık konuşuldu ve ana prensipler üzerinde anlaşmaya varıldı. Filistin Ulusal Yönetimi Bakanlar Kurulu Sekretaryası'ndan Dr. Hasan Abu Libdeh'nin gözetiminde, 27 Mayıs 2009 tarihinde, bir mutabakat metni imzalandı. Metinde iki şirketin de Cenin Sanayi Bölgesini işletmek üzere stratejik bir ortaklığa sıcak baktığı ve atılması gereken ilk adımın yeni ortaklık yapısının belirlenebilmesi için NIIC'nin değerinin uluslararası bir değerlendirme şirketi tarafından belirlenmesi olduğu yer aldı. Bu değerlendirme raporunun yaklaşık olarak bir ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Yazdır

« Tüm Haberler