logo tobb logo tobbetu

ABD Kongresi'nin 3 Üyesi, Kıbrıs'a Ercan Havaalanı'ndan Giriş Yaptı ABD Kongresi'nin üç üyesi 30 Mayıs 2005 tarihinde KTHY uçağı ile Ercan Havaalanı'nda giriş yaparak KKTC'yi ziyaret etti.
30/05/2005 - Okunma sayısı: 2615 ABD Kongresi'nin üç üyesi 30 Mayıs 2005 tarihinde KTHY uçağı ile Ercan havaalanından giriş yaparak Kıbrıs'ı ziyaret ettiler. Böylece Kıbrıs Türk toplumunun seçilmiş temsilcileri ile ABD'nin seçilmiş temsilcileri ilk kez adada bir araya gelmiş oldular.

Geziye Kentucky Cumhuriyetçi Parti üyesi Edward Whitfield başkanlığında Texas Demokrat Parti üyesi Eddie Bernice Johnson ve Georgia Cumhuriyetçi Parti üyesi Nathan Deal'dan oluşan üç kongre üyesi ile birlikte, eski Missouri Cumhuriyetçi Parti üyesi Jack Buechner ile eski Idaho Demokrat Parti üyesi Larry La Rocco'dan oluşan iki eski kongre üyesi katıldılar.

Kıbrıs Rum yönetiminin engellemesi nedeniyle, Kongre üyelerinin Güneye geçerek, Kıbrıs Rum toplumunun temsilcileri ile biraraya gelme isteği gerçekleşemedi.

ABD Kongresi'nde Kasım 2004 tarihinde faaliyete geçen ABD Kongresi Türkiye Çalışma Grubu, Ekonomi Politikaları Araştırma Enstitüsü (TEPAV|EPRI) ve German Marshall Fund of the United States'in desteği ile ABD Parlamenterler Birliği (USAFMC) tarafından oluşturuldu.

ABD Kongre üyelerinin 1980'lerden bu yana Kuzey Kıbrıs'a direk olarak gerçekleştirecekleri bu ilk ziyaret, adada birleşik bir yeni cumhuriyet kurulması isteklerini defalarca ortaya koyan Kıbrıs Türklerinin uluslararası arenada desteklemesini simgelemesi açısından büyük önem arzediyor.


US Congressmen to visit Turkish Republic of Northern Cyprus through Ercan airport
US to Use 'Ercan Airport' Despite Greek Cypriots
Whitfield leading delegation of congressmen to Turkey
ABD Kongre üyeleri KKTC'ye gidecek
Erdoğan ziyareti öncesi ABD ile ilişkiler ve Kıbrıs
Kıbrıs için hareket vakti
www.usafmc.org

 

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler