logo tobb logo tobbetu

Ankara Forumu Üçüncü Kez Toplandı Ankara Forumu, Filistin Serbest Sanayi Bölgesi'nin yeniden canlandırılmasında rol almak istiyor.
Haber resmi
22/09/2005 - Okunma sayısı: 2569

İSTANBUL - Filistin, İsrail ve Türkiye iş dünyası temsilsici kuruluşları biraraya getiren Ankara Forumu'nun üçüncü toplantısı, 20-21 Eylül 2005 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Forum, Filistin Serbest Sanayi Bölgesi'nin (Erez Sanayi Bölgesi) yeniden canlandırılması ve turizm çalışma gruplarının çalışmalarını tartıştı. KOBİ'lerin geliştirilmesi, finansman kaynaklarına erişim, özellikle müteahhitlik sektörü olmak üzere gelecekteki iş imkanları tartışılan konular arasında yer aldı.

Forum katılımcıları, her iki tarafı da Geri Çekilme Planı'nın başarıyla tamamlanmasından dolayı kutladı. Ekonomik konular ve Gazze bölgesinde istihdam yaratma konuları başarıyla başlayan bu sürecin devam ettirilebilmesi için mutlaka ele alınması gereken önemli konular olarak belirlendi. Ankara Forumu kapsamında kurulacak bir şirket vasıtası ile Filistin Serbest Sanayi Bölgesi'nin yeniden canlandırılmasında rol alarak bu sürece katkıda bulunma isteği, Forum katılımcıları tarafından özellikle vurgulandı. TOBB ve Filistin Ticaret, Sanayi ve Tarım Odaları Federasyonu'nun bu konuda gösterdikleri çabalar tüm Forum katılımcıları tarafından takdir edildi.

 

* Erdoğan:İsrail'in AB ile İlgisi Yok Erdoğan: "Türkiye'nin hiçbir yerden icazet almaya ihtiyacı yok"
* Ankara Forum's Third Meeting Held In Istanbul
* EU Representative Otte in Ankara- Turkish Press
* Outside View: Why Turkey and why now?
* Gaza: 6000 Jobs for Palestinians thanks to Turkish Investments- Il Protale Dell' Informazione Globale
* Turkey to Employ 6000 Palestinians In Gaza

Yazdır

« Tüm Haberler