logo tobb logo tobbetu

"Türkiye 25 Projesi" Start Aldı Türkiye'den en hızlı büyüyen şirketlerin tespit edilerek dünyaya tanıtılmasını hedefleyen "Türkiye 25 Projesi" açılış toplantısıyla başladı.
Haber resmi
26/04/2011 - Okunma sayısı: 4374

İSTANBUL - TOBB'un öncülüğünde TEPAV ve AllWorld Network'ün yürüteceği "Türkiye 25 Projesi"nin açılışı, 26 Nisan 2011 Salı günü gerçekleştirildi. Proje açılış toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin girişimci sayısı arttıkça büyüyeceğini belirtirken, projenin girişimcilerin başarılarının ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyurulması açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.

''Türkiye Hızlı Büyüyen 25 (Türkiye 25) Projesi'' ile Türkiye'nin en dinamik şirketleri dünyaya tanıtılacak. Projenin tanıtımı ve açılışı amacıyla TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TEPAV Girişimcilik Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan, AllWorld Network kurucusu Anne Habiby ve Türkiye 25 Koordinatörü Ozan Acar'ın katılımıyla İstanbul'da bir toplantı yapıldı.

Büyük ekonominin anahtarı girişimcilik

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin girişimci sayısı arttıkça büyüyeceğine inandıklarını belirterek, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alınmasının anahtarının girişimcilik olduğunu söyledi.  Anadolu'nun her yanında doğru fırsatları gören, inovasyon yapan ve istihdam sağlayan binlerce girişimci bulunduğunun altını çizen TOBB Başkanı; girişimciliğin geliştirilmesi için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı. Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda TEPAV'da kurulan Girişimcilik Enstitüsü'nde KOBİ'lere kurumsallaşmaları için eğitim programları uyguladıklarını, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde açılan Uluslararası Girişimcilik Bölümü'nde ise hem iş ve ekonomiyi hem de Rusça, Arapça gibi dilleri bilen, sadece Türkiye'de değil tüm bölgede iş yapacak girişimciler yetiştirdiklerini anlattı. Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Şimdi işini hızla büyüten girişimcilerimizi dünyaya tanıtmak için Allworld Türkiye 25 yarışmasına başlıyoruz. Türkiye 25 ile tamamen objektif kriterlere göre yapılan değerlendirmede ilk 25'e giren en başarılı girişimcilerimizi uluslararası düzeyde yatırımcılara ve stratejik ortaklara tanıtacağız. Türkiye 25'e, en az 10 kişiyi istihdam eden, 2008'de en az 100 bin, 2010'da ise 500 bin dolar ciro düzeyine ulaşan tüm özel şirketlerimiz başvurabilir. Buradan şirketi hızla büyüyen tüm girişimcilerimizi Türkiye 25'e başvurmaya davet ediyorum."

Şirketler neler kazanacak?

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye 25 listesine girecek girişimcilerin önemli kazanımlar elde edeceğine de işaret ederek, şöyle konuştu:

"Girişimcilerimiz Allworld'ün bölgemiz başta olmak üzere, birçok ülkede ortaya çıkardığı başarılı girişimciler ile biraraya gelecek. Başarılı girişimcilerimiz Harvard Üniversitesi'nde liderlik eğitimi alacak. Uluslararası medyada çıkacak haberler sayesinde girişimcilerimizin tanıtımı yapılacak ve yeni iş fırsatları ortaya çıkacak. Türkiye 25'teki şirketler yerli ve yabancı fonların gözdesi olacak. Böylece başarılı girişimcilerimizin sadece Türkiye'de değil, dünya çapında önünü açacağız.''

Öne çıkmak için görünürlük önemli

TEPAV Girişimcilik Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan da rekabetçi bir dünyada benzer ürünleri üreten şirketlerden bir adım öne çıkmak için görünürlüğü artırmak gerektiğini vurguladı.

"Türkiye 25 Projesi"nde yer almak isteyen şirketler, başvurularını aşağıdaki link üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştirebilecek:

http://www.allworldlive.com/eurasia-500/apply-now

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler