logo tobb logo tobbetu

Kamu Kurumları, Katılımcılık İçin Yol Haritası Belirliyor TEPAV’ın “Stratejik Planlama ve Politika Geliştirmede Katılımcılık Projesi” kapsamında kamu kurumlarına yönelik eğitimleri sürüyor.
Haber resmi
03/10/2011 - Okunma sayısı: 1778

ANKARA – TEPAV, stratejik planlama ve politika geliştirme konusunda kamuya dönük eğitimler düzenlemeye devam ediyor. “Katılımcılık Yol Haritası Eğitimi: Katılımcılığın Politika ve Planlamaya Dâhil Edilmesi” başlığını taşıyan ve 4 gün sürecek eğitim programı, 3 Ekim 2011 tarihinde Ankara’da başladı. Programla, katılımcıların kendi kurumlarında katılımcılığın geliştirilmesi için bir yol haritası oluşturması amaçlanıyor.

Söz konusu eğitim programı, TEPAV tarafından İngiltere Büyükelçiliği Stratejik Program Fonu tarafından finance edilen ve ana yararlanıcısının Kalkınma Bakanlığı olduğu “Stratejik Planlama ve Politika Geliştirmede Katılımcılık Projesi” kapsamında düzenleniyor. Daha önce de verilen benzer eğitimlerin devamı olan program Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilgili birimlerinden temsilcilerin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Londra merkezli Office for Public Management (OPM)’ten Diane Beddoes’in eğitmenliğinde sürecek program çerçevesinde, kamu idarelerinin vatandaşlara ve kurumsal paydaşlarına daha duyarlı bir kamu hizmeti sunumuna ilişkin politikalarının geliştirilmesinde katılımcılığa ilişkin pratik bilgiler verilecek ve grup çalışmaları gerçekleştirilecek.

Katılımcıların kendi kurumlarında katılımcılığın geliştirilmesi için bir yol haritası/eylem planı geliştirmelerinin de amaçlandığı eğitimlerin sonunda, programa katılan her bir idare için taslak eylemlerin oluşturulması öngörülüyor. Bu eylemler planlama ve politika geliştirmede kullanılabilecek katılımcılık faaliyetlerinin yanı sıra paydaşlara daha duyarlı bir hizmet sunumunun sağlanması için kurumsal kurum içi süreçlerin iyileştirilmesine yönelik de olabilecek. Programın eğitmeni de eğitim programının ardından iki ay boyunca taslak eylemlerin geliştirilmesinde internet üzerinden katılımcılara destek sağlayacak.

Yazdır

« Tüm Haberler