logo tobb logo tobbetu

TEPAV ile ATO, Eğitim ve Destekle Gençlerin İş Fikirlerini Fırsata Dönüştürecek Başvuruların alınmaya başlandığı “Girişimcilik Programı”, gençlere teoriden pratiğe girişimci olmak için gerekli pek çok eğitim ve destek mekanizması sunacak.
Haber resmi
01/02/2012 - Okunma sayısı: 2959

ANKARA – TEPAV, Ankara Ticaret Odası (ATO) ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu ile birlikte “Girişimcilik Programı” başlattı. İş fikri olan gençlerin girişimci olmalarına destek vermeyi amaçlayan program, Türkiye’de farklı kurumlar tarafından verilmekte olan girişimcilik eğitimlerinin eksik yönlerini tamamlayacak. Bu çerçevede girişimcilik eğitimlerinde en büyük eksik olarak dikkat çeken teknik bilgiler eğitimin temelini oluşturacak ve bunun yanı sıra girişimci adaylarına danışmanlık, koçluk ile finansman alanında destekler sağlanacak.

Son başvuru tarihi: 15 Şubat

Yenilikçi ve sürdürülebilir bir girişim fikrine sahip olan 18 yaşını doldurmuş okur-yazar herkes programa başvurabilecek. Başvurular http://girisimcilik.atonet.org.tr web sitesi üzerinden on-line olarak 15 Şubat 2012 tarihine kadar yapılabilecek. Girişimci adayları TEPAV, ATO, TOBB, TOBB ETÜ ve KOSGEB temsilcilerinden oluşan bir jüri tarafından seçilecek. Üretilebilecek bir ürüne ilişkin demoya ve iş ortaklığı potansiyeline sahip fikirlere öncelik tanınacak. 30 girişimci adayının yararlanacağı program, 22 Şubat – 11 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Programda temel eğitimin ardından pazarlama, muhasebe, hukuk, finans, üretim ve proje yönetimi gibi bir girişimcinin sahip olması gereken yetkinliği kazandıracak teknik eğitim dersleri verilecek. Girişimcilere iş planı hazırlayabilme, kaynakları doğru ve etkin kullanabilme gibi nitelikler ile hayat boyu öğrenme alışkanlığının kazandırılacağı programda ayrıca, hazırlanan iş planları oluşturulacak bir jüriye sunulacak.

KOSGEB’den 100 bin TL’ye kadar finansman…

Programı bitirenler KOSGEB’in desteklerine doğrudan başvurabilecek. Girişimci adayları, destek programlarına başvurarak 100 bin TL’ye kadar finansman desteği alabilecek. KOSGEB, bu çerçevede toplam 3 milyon TL finansman desteği sağlayacak.

Programın ardından koçlarla yola devam...

Programı tamamlayan girişimci adaylarına, KOSGEB desteklerinden faydalanmaları veya iş kurmaları durumunda ise profesyonel hayatlarında destek olacak, onlarla beraber yol alacak koçlar belirlenecek. Sağlanacak bu destekle girişimciler iş ağlarını hızlı bir şekilde geliştirme imkanı bulacak.

Türkiye’nin en hızlıları deneyim paylaşacak

Program süresinde, alanında deneyimli uzmanlar ve başarılı işadamları ile eğitim programında verilen teorik bilgilerin pratiğe nasıl dönüşeceğine ilişkin seminer ve konferanslar düzenlenecek. AllWorld 25 Programı kapsamında seçilen Türkiye’nin en hızlı büyüyen 25 şirketi de bu çerçevede deneyimlerini girişimci adayları ile paylaşacak.


Etiketler: Girişimcilik,

Yazdır

« Tüm Haberler