logo tobb logo tobbetu

"TEPAV-ATO Girişimcilik Programı”, Eğitime Başladı Projelerine göre seçilen 30 girişimci adayının yararlanacağı programda bilgi, danışmanlık, koçluk ve finans desteğiyle başarı hikayeleri ortaya çıkarılacak.
Haber resmi
22/02/2012 - Okunma sayısı: 2370

ANKARA – TEPAV’ın Ankara Ticaret Odası (ATO) ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu ile birlikte başlattığı “Girişimcilik Programı” kapsamında ilk eğitim, 22 Şubat 2012 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

TEPAV’da verilecek eğitimler, toplam 150 saatlik temel ve teknik eğitimden oluşacak. Temel eğitimin ardından KOSGEB desteklerinden yararlanmaya hak kazanacak girişimci adayları, ATO üyelerinin koçluk hizmetiyle projelerini hayata geçirme şansı yakalayacak.

Amaç: Farklı alanlardan başarı hikayeleri…

Eğitim programının açılışında konuşan TEPAV Girişimcilik Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan, programa 200’ün üzerinde girişimci adayının başvurduğunu, bunlar arasından projelerine göre seçilen 30 kişinin eğitimlerden yararlanmaya hak kazandığını kaydetti.

İlk aşamada 60 saatlik temel eğitimden oluşacak programı tamamlayan adayların iş planları hazır halde KOSGEB desteklerinden yararlanmaya başlayabileceğini belirten Sayan, programdaki bir sonraki aşamanın girişimciler için hazırlanan ve 6 modülden oluşan 90 saatlik teknik eğitimin verilmesi olacağını söyledi.  Serdar Sayan, bu kapsamda girişimci adaylarına “pazarlama”, “muhasebe”, “proje yönetimi”, “finansal yönetim”, “üretim” ve “hukuk” konularında eğitimler verileceğini ifade etti.  “Değerlendirme sürecinde projeler elene elene ortaya iyi bir kompozisyon çıktı” diyen Sayan, girişimcilere bilgi, danışmanlık, koçluk ve finans desteği sağlanacak programla farklı sektörlerde başarı hikayelerinin ortaya çıkarılacağını vurguladı.

İşini kuran ATO üyesi olacak

TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Üner Karabıyık da, program kapsamında verilecek eğitimlerin bu alandan çok çeşitli paydaşlarla halihazırdaki girişimcilik programlarının incelenerek beklentileri karşılayacak biçimde geliştirilmesiyle TOBB ETÜ tarafından hazırlandığını belirtti. Eğitimlere ATO’nun, sektörün önde gelenleriyle girişimci adaylarının biraraya getirileceği koçluk hizmeti kapsamında tamamlayıcı katkı vereceğini ifade eden Karabıyık, finansmanı TEPAV ile ATO tarafından sağlanacak program sonunda işini kuran girişimcilerin ATO üyesi olacağını da belirtti.

En büyük girişimci ağlarından biri kurulacak

Üner Karabıyık ayrıca, girişimciliğin desteklenmesi çalışmaları kapsamında 2009 yılında il bazında kurulan TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarının üye sayısını, Türkiye genelinde 10 binin üzerine çıkarmaya hazırlandıklarını kaydetti. Karabıyık, bu hedefe ulaşılması halinde dünyadaki en büyük girişimci ağlarından birinin Türkiye’de olacağını sözlerine ekledi.

Etiketler: Girişimcilik,

Yazdır

« Tüm Haberler