logo tobb logo tobbetu

İzmir'in Kalkınma Deneyimine TEPAV’dan “Girişimci” Katkı... Çalışma, Türkiye'de yerel girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik yazılan ilk rapor olma özelliği taşıyor.
Haber resmi
16/04/2013 - Okunma sayısı: 2663

 

ANKARA – TEPAV, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) için “Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Stratejisi” hazırladı. İlin girişimcilik ekosistemini geliştirmeye yönelik stratejik önceliklerle hedefleri belirleyen çalışma, Türkiye'de yerel girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik yazılan ilk rapor...

Çalışma, TEPAV tarafından İZKA ile işbirliğinde 2014-2023 İzmir Bölge Planı hazırlıkları kapsamında gerçekleştirildi. Raporda, etkin bir girişimcilik ekosistemi tanımının ardından İzmir girişimcilik ekosisteminin paydaşlar ve aktiviteleri içeren mevcut durumu ortaya kondu. Rapor, TEPAV araştırmalarının yanı sıra İzmir girişimcilik ekosistemindeki ana paydaşlarla yapılan görüşmeler sonucunda belirlenen önerileri içeriyor. Bu çerçevede 6 stratejik öncelik altında çeşitli hedefler sıralandı. Öncelikler şunlar oldu:

- Girişimcilerin tespit mekanizmalarının geliştirilmesi,

-Girişimciler arasındaki ve girişimcilerle mentörler arasındaki bağlantıların kuvvetlendirilmesi,

- Girişimcilik kültürünün geliştirilmesi,

- Girişimcilerin finansman olanaklarının arttırılması,

- Girişimcilik eğitimlerinin geliştirilmesi,

- Girişimcilik yönetişim çerçevesinin oluşturulması.

TEPAV, girişimcilik ekosistemlerinin yerel düzeyde gelişmesinden hareketle diğer kalkınma ajanslarıyla işbirliği halinde benzer strateji geliştirme ve uygulama projeleri de sürdürüyor.

 

Rapora aşağıdan ulaşabilirisiniz.

İZKA’nın strateji dokümanları sayfası için ise tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler