logo tobb logo tobbetu

IMF: "Küresel Boyutta Bir Mali Genişlemeye İhtiyaç Var" IMF yetkilileri, talepteki büyük düşüş karşısında ekonominin maliye politikası ile canlandırılmasının, genişletici maliye politikalarının harcamalara ve vergi indirimlerine odaklı olmasının gerektiğini açıkladılar.
07/01/2009 - Okunma sayısı: 1943 Ankara- IMF Ekonomi Danışmanı Olivier Blanchard ve IMF Mali İşler Birimi Direktörü Carlo Cottarelli küresel boyutta genişletici maliye politikalarına ihtiyaç bulunduğunu bildirdiler.

Camilla Andersen (IMF Survey Dergisi) tarafından, IMF Ekonomi Danışmanı Olivier Blanchard ve IMF Mali İşler Birimi Direktörü Carlo Cottarelli ile 29 Aralık 2008 tarihinde yapılan röportajda, talepteki büyük düşüş karşısında ekonominin maliye politikası ile canlandırılmasının ve genişletici maliye politikalarının harcamalara ve vergi indirimlerine odaklı olmasının gerektiği belirtildi. Krizin uluslararası boyutunun, ülkelerin maliye politikalarının kolektif bir bakış açısıyla ortaya konmasını gerekli kıldığı, Blanchard ve Cottarelli'in diğer bir ana vurgusu olarak öne çıktı.

Röportajda yer verilen görüşler, IMF'nin resmi görüşünü yansıtıyor olması açısından, politika tartışmalarına dikkate değer bir girdi sağlıyor. TEPAV tarafından 9 Kasım 2008 tarihinde yayımlanan "2007-08 Küresel Finans Krizi ve Türkiye: Etkiler ve Öneriler" başlıklı politika notunda ve bunu izleyen notlarda da, iyi tasarlanmış ve koordineli bir maliye politikası tepkisinin oluşturulması gereği nedenleri ile birlikte ortaya konulmuştu.

Röportaj metninin çevirisine ulaşmak için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler